Bugun...


BİLAL EVRAN

facebook-paylas
BAŞKAN GÜNGÖR, ALİ KAYASI VE DOĞA TURİZMİ
Tarih: 19-06-2023 11:32:00 Güncelleme: 19-06-2023 11:32:00


BAŞKAN GÜNGÖR, ALİ KAYASI VE DOĞA TURİZMİ

 

Bugün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve basın mensubu arkadaşlarla birlikte Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisleri Projesinde yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduk.

 

Daha önce de  Başkan Güngör’le birlikte Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nin temel atma törenine gelmiştim.

 

Depremden önce başlayan ve asrın felaketi depremlerle birlikte ara verilen tesislerdeki çalışmalar yeniden başlamış ve çalışmalarda çok da yol kat edilmiş.

 

Başkan Güngör, Ali Kayası  Cam Teras ve Turizm Tesisleri’nin yüklenici firma yetkilisinden ilk etabının 30 Ağustos’ta bitirileceği sözünü aldı.

 

Cam Teras ve Turizm Tesisleri tamamlandığında Kahramanmaraş’ın doğa turizmine büyük katkı sağlayacak.

 

Çünkü, yürüyüş yolları ile dinlenme alanları ile kafeteryası ile cam terası ile ışıklandırmaları ile mükemmel bir tesis olacak.

 

6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sonra şehrin önceliği bu muydu tabi ki hayır, fakat daha önce başlayan bir süreç var, buranın ihalesi yapılmış, yüklenici firma burayı tabi ki yapmak ve bitirmek isteyecek.

 

Şehrin artık normalleşme dönemine de girmesi gerek, çünkü hayat devam ediyor ve çarkların dönmesi lazım.  

 

Bunun için daha önce ihalesi yapılan ve deprem dolayısı ile ara verilen tesislerde çalışmaların  yeniden başlamasını olumlu olarak görüyorum.

 

Başkan Güngör, Ali Kayası Cam Teras ve Turizm Tesisinin 3 etaplı bir proje olduğundan bahsetti.  Şehre yakın bir konumda olduğunu söylerken, Termal Turizm Merkezi Ilıca’ya çok yakın olduğunu buradan direk Ilıca’ya geçilebilecek yollar yapacaklarını ifade etti.

 

Projenin birinci etabında cam teras, yeme içme mekânı ve yürüme parkurları yapılacağını söylerken, bölgeye 2 tane otoparkın yapılacağını, tur otobüslerinin geldiklerinde  rahat park etme alanları oluşturacağını, İkinci aşamada, buradaki iki kaya arasına bir köprü inşa edeceklerini, üçüncü aşamada ise Menzelet Barajı’ndan buraya tekneyle bağlantı sağlayacaklarını, yine bölgede doğaseverler için kamp alanları oluşturacaklarını ifade etti.

 

Başkan Güngör, bu projeleri anlatırken, projeyi kafamda canlandırdım harika bir proje olacak. Şehrin doğa turizminin canlanmasına büyük katkı sağlayacak. Cam teras ve iki dağın arasına yapılacak köprü mükemmel bir proje.

 

Dahası var, Fırnız, Germenika, Yeşilgöz, Çamlıca Projeleri de çok yakında hayata geçecek.

 

Bu projeleri  hayata geçiren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

Basın mensuplarının buraya gelmesinde bu tesisin gezilmesinde emeği geçen, basın mensupları arkadaşlarımızla yakından ilgilenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Atalay Selamet Beye de çok teşekkür ediyorum.

İyi günler.

 

 



Bu yazı 1246 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
HABER ARA
YUKARI